Fondul Științescu program de finanțare pentru proiecte educaționale, care stârnesc pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani.
În anul 2020 ne doream să finanțăm deschiderea unor cluburi de robotică în școli de cartiere și în mediul rural, după deschiderea celor 3 cluburi pilot la Roșia, Alțîna și Nocrich în 2019.
Când am pornit Științescu 3.0, una dintre direcțiile pe care ni le-am propus a fost sprijinirea deschiderii și dezvoltării unei rețele de școli de programare CoderDojo în Sibiu, unde copiii și tinerii să poată învăța să programeze în mod distractiv.
Vrei să ne ajuți să deschidem câteva cluburi de robotică în școli din cartierele mărginașe ale orașului și, în același timp, să te bucuri de o lampă inedită sau o fotografie numai bună de pus pe pereți?
Când ne-am apucat de Științescu Sibiu 3.0, am dorit ca, prin intermediul proiectelor pe care urma să le finanțăm, tinerii și copiii să experimenteze modul în care funcționează tehnologiile moderne și să înțeleagă cum pot acestea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții cotidiene.
[gallery ids="3048,3052,3045,3044,3046,3047,3049,3050,3051,3053,3054"]
Ne bucurăm tare mult că Alina Hoară, care este în gașca educatorilor Științescu încă de la ediția pilot, din 2015, și care are grijă ca toate lucrurile să meargă bine la Științescu Hub, este profesor Merito.
Ne bucurăm de fiecare dată când vedem că foștii educatori Științescu derulează proiectele în afara fondului sau chiar dezvoltă alte concepte, continuînd să transmită pasiunea pentru educația STEAM.
În 7 noiembrie, ne-am dat întâlnire cu pasionații de știință și tehnologii digitale la Științescu in the (Smart) City, pentru a pune la cale Științescu Sibiu 3.0 și a vedea cum fiecare dintre noi poate contribui la formarea noilor generații de inovatori ai orașelor sec.
Update: Termenul limită pentru depunerea proiectelor a fost prelungit până la 1 decembrie 2017, ora 11:59 AM
Fundația Comunitară Sibiu lansează a treia ediție a Fondului Științescu Sibiu – program de finanțare pentru proiecte educaționale, care stârnesc pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani.
În 2015 a avut loc ediţia pilot a programului Fondul Ştiinţescu Sibiu, însumând un total de 15 proiecte educaţionale cu o finanţare totală de 121.317 lei.
Colega noastră, Alina Morariu, locuiește la Stockholm de un an și jumătate iar ieri, 08 decembrie, a avut norocul și inspirația să fie prezentă la Conferințele Nobel 2015, o serie de prelegeri organizate ca și eveniment ante-mergător cu acces gratuit al bine-cunoscutelor decernări anuale ale Premiilor Nobel.
Proiectele de la Fondul Științescu au fost posibile datorită încrederii unor oameni vizionari care își investesc timpul și banii pentru a pregăti următoarele generații de inovatori, educatori, antreprenori.
Pentru că ştim că liceeni au idei bune şi ştiu foarte bine cum şi-ar dori să înveţe materiile STEM, lansam Ştiinţescu Junior, o secţiune a programului nostru prin care oferim finanţări proiectelor educaţionale propuse şi implementate de liceenii sibieni.
Odată cu lansarea Fondului Ştiinţescu ne dorim să creăm mai mult decât doar un fond de finanţare - vrem să aducem împreună o comunitate de oameni pasionaţi de STEM şi educaţie care să construiască proiecte care să crească următoarele generaţii de inovatori.
Fundația Comunitară Sibiu (FCS) lansează marți, 17 martie, orele 18.00, la Librăria Habitus din Piața Mică, programul de finanțare “Științescu”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani.