Pandemia pe înțelesul tuturor
December 12, 2020

În anul 2020 ne doream să finanțăm deschiderea unor cluburi de robotică în școli de cartiere și în mediul rural, după deschiderea celor 3 cluburi pilot la Roșia, Alțîna și Nocrich în 2019. Cum pandemia a resetat lumea din multe puncte de vedere, am pus pe pauză ideea și ne-am îndreptat spre o altă urgență de moment. Astfel, am oferit un grant către Antimony Science pentru realizarea unei serii de clipuri pe înțelesul tuturor, în care au fost explicate diverse dileme legate de noul coronavirus. Le puteți urmări pe pagina de facebook Antimony Science (link) sau pe canalul lor de youtube (link).

Mulțumiri

Fondul Științescu este implementat în Sibiu de Fundația Comunitară Sibiu (FCS), în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi FFCR împreună cu parteneri locali. La ediția Științescu 4.1 ne sunt alături: Visma Software,  wenglor, Keep Calling, Bearing Point, Continental Automotive Systems Sibiu, NTT Data, Gama IT, AT Arena 4.0, precum și Inspectoratul Școlar al Jud. Sibiu și Universitatea Lucian Blaga Sibiu. Mulțumim tuturor pentru sprijin!

De asemenea, au pus umărul și o gașcă de donatori individuali, parte din sumă fiind strânsă cu urne mobile în cadrul Zilelor Vecinătății în cartierul Terezian. În plus, ne-au venit în întâmpinare câțiva artiști, care au donat spre licitare obiecte realizate la Zilele Vecinătății, respectiv: o ghirlandă și o lampă cub, meșterite din materiale reciclate de Cătălin Drăghici și Horațiu Oltean, și fotografii realizate de Gabriela Cuzepan, Bogdan Dumitrescu și Gina Ștef. Le mulțumim mult atât acestora, cât și celor care au licitat pentru obiecte.