A avut loc ȘtiinQuestu, evenimentul de încheiere al ediției Științescu 2.0
September 26, 2016

În data de 22 septembrie a avut loc evenimentul de încheiere al ediției Științescu 2.0.

Științescu Hub, locul de desfășurare al evenimentului, s-a dovedit neîncăpător pentru cei care ne-au fost alături – educatorii Științescu, o parte dintre copiii care au participat la atelierele din program, finanțatori și parteneri, Prima Doamnă a României – Carmen Iohannis, oficialități, prieteni ai Fundației Comunitare Sibiu. Mulțumim tuturor celor care au făcut acest eveniment posibil!

Cei prezenți la eveniment au fost invitați să ia contact direct cu proiectele Științescu și au fost provocați să treacă pe la standurile proiectelor unde fiecare echipă a pregătit un mic joc care a reprezentat acvitatea atelierelor susținute de ei: programarea de roboței, familiarizarea cu mașina de brodat eletronică, realizarea de circuite alături de micii electroniști, reproducerea aripilor după celebrele lucrări ale lui Leonardo da Vinci și alte încercări din lumea științei.

dsc_8689

Nu s-au acordat note și nici calificative, dar cei care au reușit să treacă de toate provocările ȘtiinQuestu au fost premiați, în aplauzele copiilor. 

La sfârșitul ediției a doua de Științescu, cifrele arată astfel: cu o finanțare totală de 114.920 lei au fost aduse la viață 11 proiecte din domeniul educației STEAM. La ateliere, au participat peste 1100 de copii și tineri din județul Sibiu, iar membrii echipelor de proiect au adunat împreună 3100 ore de voluntariat.

info_stiintescu

“Fondul Științescu” este implementat în Sibiu de Fundatia Comunitara Sibiu alături de Romanian-American Foundation şi partenerii ediției 2016, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată: Visma Software Romania, ITNT,BearingPoint, United Way Romania, NTT DATA Romania, Pro Language, cu sprijinul Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, al Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu și Librăria Habitus.

Mulțumiri speciale către echipa Științescu Hub, Print ATU și Marius Miclea Photography.

Ne bucură interesul comunității pentru programul Științescu și ne dorim să îl continuăm și să îl creștem cât mai frumos!

Comunicatul de presă de final al ediției Științescu 2.0 poate fi accesat AICI.