Astfel, în anul 2020 am oferit un grant către Antimony Science pentru realizarea unei serii de clipuri pe înțelesul tuturor, în care au fost explicate diverse dileme legate de noul coronavirus. Le puteți urmări pe pagina de facebook Antimony Science (link) sau pe canalul lor de youtube (link).
Iar în 2021, am decis să finanțăm proiecte desfășurate în aer liber / natură și / sau spații deschise, unde participanții au putut să se bucure în siguranță de activitățile de explorare, descoperire și învățare. Ne-am dorit ca, prin intermediul proiectelor de la Științescu Outdoor, copiii să poată recupera cel puțin într-o măsură interacțiunile și bucuriile pe care le-au pierdut odată cu mutarea școlii în mediul online, în timpul pandemiei, și să învețe în deplină siguranță și într-un mod care să le stimuleze plăcerea de a descoperi lucruri noi. Detalii despre proiectele finanțate prin Științescu Sibiu 4.2 găsiți aici.
Chiar dacă a trebuit să ne adaptăm planurile din mers mai mult decât de obicei, ne bucurăm că, alături de toți cei pe care i-am avut alături, am reușit să punem pe picioare niște proiecte mișto, și le mulțumim tuturor pentru acest lucru. Iar în altă ordine de idei, cam așa au arătat cifrele de la edițiile 4.0-4.2:
Mai multe detalii despre fiecare proiect găsiți aici și aici.
Fondul Științescu este implementat în Sibiu de Fundația Comunitară Sibiu (FCS), în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi FFCR împreună cu parteneri locali. La ediția Științescu 4.0-4.2 ne-au fost alături: Visma Software, wenglor, Keep Calling, Bearing Point, Continental Automotive Systems Sibiu, NTT Data, Gama IT, AT Arena 4.0, precum și Inspectoratul Școlar al Jud. Sibiu și Universitatea Lucian Blaga Sibiu. Mulțumim tuturor pentru sprijin!
De asemenea, au pus umărul și o gașcă de donatori individuali, parte din sumă fiind strânsă cu urne mobile în cadrul Zilelor Vecinătății în cartierul Terezian. În plus, ne-au venit în întâmpinare câțiva artiști, care au donat spre licitare obiecte realizate la Zilele Vecinătății, respectiv: o ghirlandă și o lampă cub, meșterite din materiale reciclate de Cătălin Drăghici și Horațiu Oltean, și fotografii realizate de Gabriela Cuzepan, Bogdan Dumitrescu și Gina Ștef. Le mulțumim mult atât acestora, cât și celor care au licitat pentru obiecte.
Foto: Gabriela Cuzepan