Împreună creștem generația următoare de inovatori! Am lansat Științescu 2.0
April 25, 2016

Miercuri, 20 aprilie, am lansat Științescu 2.0! Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani.

Oferim finanțare de până la 120.000 de lei acelor proiecte educaționale din domeniile STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică) care își propun să aducă știința mai aproape de copii prin proiecte creative, joacă și experimente. Din fondul total, 40.000 de lei vor finanța un centru educațional dedicat științei – Științescu Hub- iar 80.000 de lei vor intra în concursul de finanțare, urmând să fie alocați celor mai bune proiecte depuse. Proiectele finaliste vor fi selectate de către un juriu independent format din specialiști în educație și partenerii Științescu Sibiu.

Căutăm proiecte inovative care să ajute elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire, ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să se apropie practic de mediul înconjurător și să înțeleagă, prin metode alternative de predare și ateliere interactive, materii precum fizica, chimia, biologia, matematica.

La ediția din 2016, STEM a devenit STEAM. Am adăugat științelor exacte și arta, creativitatea. Considerăm că orientarea înspre artă și abordarea creativă chiar și a științei, tehnologiei, ingineriei, matematicii sunt esențiale pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor.

Cine poate aplica și cum?

La Științescu, oricine poate deveni educator. Proiectele pot fi depuse de pasionați ai științelor din medii profesionale diverse, profesori și învățători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenți și reprezentanți ai organizațiilor neguvernemantale. Programul are o componentă distinctă numită “Științescu Jr.” prin care vor primi finanțare micro-proiecte cu un buget maxim de 2.000 de lei, propuse şi implementate de elevii de liceu.

Termenul limită de aplicare este 11 mai, ora 23.59. Aplicațiile se trimit online AICI, însă înainte vă recomandăm să citiți Ghidul Aplicantului, care vă ajută să înțelegeți ce fel de proiecte căutăm și cum să scrieți o aplicație de succes.

Membrii echipei FCS oferă celor care doresc să aplice instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor prin programarea în prelabil la office@fundatiacomunitarasibiu.ro . Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea şi implicarea elevilor și în managementul proiectelor.

Mult succes!

Comunicatul de presă aici.