MY SMART TOWN
November 20, 2018

Foto: Gabriela Cuzepan

 

My Smart Town și-a propus să învățe tinerii să realizeze o aplicație tipică orașelor inteligente: o rețea de senzori care colectează diverse date/informații de pe o suprafață cât mai mare a orașului, care pot contribui ulterior la îmbunatățirea nivelului de trai al locuitorilor orașului Sibiu. Mai mult decât atât, a urmărit, în primul rând, crearea unei infrastructuri care să faciliteze dezvoltarea de aplicații în acest domeniu – unul din obiectivele proiectului a fost realizarea unei platforme open-data, în care să poată fi stocate date de la un număr cât mai mare de colectori, date ce pot fi mai apoi accesate în mod liber de creatori de aplicații, care să aducă plus-valoare la nivelul orașului (de exemplu, o aplicație care, pe baza datelor furnizate de platformă, să producă hărți interactive ce descriu nivelul aglomerației din oraș în timp real).

Proiectul a fost împărțit în trei etape de realizare, fiecare din ele axându-se pe tehnologii moderne, după cum urmează: prototipare 3D, senzori inteligenți și platforma open-data pentru orașe inteligente.

Mai multe poze găsiți aici.


Echipa: 

  • Nicolae Cocan – coordonator proiect, IT-ist
  • Alexandra Alexandru – online community management, promovare și logistică; studentă

Beneficiari: 66 de copii

Web: www.facebook.com/weiser.tech

Finanțare: 12.250 lei

Activități: februarie-iulie 2018


Câțiva din cei 66 de copii veneau de undeva dinspre Păltiniș. Plecau cu autobuzul de la 6 dimineața, dar nu au lipsit niciodată. „Dată viitoare la ce oră venim?”, a întrebat un copil la finalul ultimei ședințe. Altul i-a răspuns: „Nu mai există data viitoare! Azi a fost ultima…”. Deși momentul a fost amuzant, pentru noi, cei care am organizat acest curs, a însemnat mai mult de atât. Ne-a făcut să ne dăm seama că timpul petrecut învățând trece mai repede când îți place și înțelegi ceea ce ți se predă, atunci când un curs presupune să aplici practic ceea ce ai învățat, ca la final să poți să vezi concret rezultatul muncii tale. Mai mult, atunci am realizat că timpul și efortul investite în acest proiect nu mai contează așa de tare. Contează să aduci în jurul tau o schimbare cât de mică în bine, iar faptul că noi am reușit este cea mai mare răsplată pe care o puteam primi, Alexandra Alexandru, mentor

ȘTIINȚESCU HUB 2.0
DEZVOLTARE ORGANIZAȚIONALĂ PENTRU ASOCIAȚIA CLUBUL MICILOR ELECTRONIȘTI