Fondul Științescu program de finanțare pentru proiecte educaționale, care stârnesc pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani.
În 7 noiembrie, ne-am dat întâlnire cu pasionații de știință și tehnologii digitale la Științescu in the (Smart) City, pentru a pune la cale Științescu Sibiu 3.0 și a vedea cum fiecare dintre noi poate contribui la formarea noilor generații de inovatori ai orașelor sec.
Update: Termenul limită pentru depunerea proiectelor a fost prelungit până la 1 decembrie 2017, ora 11:59 AM
Fundația Comunitară Sibiu lansează a treia ediție a Fondului Științescu Sibiu – program de finanțare pentru proiecte educaționale, care stârnesc pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani.
În 2015 a avut loc ediţia pilot a programului Fondul Ştiinţescu Sibiu, însumând un total de 15 proiecte educaţionale cu o finanţare totală de 121.317 lei.
Colega noastră, Alina Morariu, locuiește la Stockholm de un an și jumătate iar ieri, 08 decembrie, a avut norocul și inspirația să fie prezentă la Conferințele Nobel 2015, o serie de prelegeri organizate ca și eveniment ante-mergător cu acces gratuit al bine-cunoscutelor decernări anuale ale Premiilor Nobel.
Proiectele de la Fondul Științescu au fost posibile datorită încrederii unor oameni vizionari care își investesc timpul și banii pentru a pregăti următoarele generații de inovatori, educatori, antreprenori.
Pentru că ştim că liceeni au idei bune şi ştiu foarte bine cum şi-ar dori să înveţe materiile STEM, lansam Ştiinţescu Junior, o secţiune a programului nostru prin care oferim finanţări proiectelor educaţionale propuse şi implementate de liceenii sibieni.
Odată cu lansarea Fondului Ştiinţescu ne dorim să creăm mai mult decât doar un fond de finanţare - vrem să aducem împreună o comunitate de oameni pasionaţi de STEM şi educaţie care să construiască proiecte care să crească următoarele generaţii de inovatori.
Fundația Comunitară Sibiu (FCS) lansează marți, 17 martie, orele 18.00, la Librăria Habitus din Piața Mică, programul de finanțare “Științescu”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani.