De la idei și proiecte, la oameni (II)
August 4, 2016

Cinci istorioare despre motivație, dedicare și imperativul „hai să facem ceva” în educație. Cinci povești, ancorate în cinci proiecte susținute de Fundația Comunitară Sibiu, prin Fondul Științescu. Șapte oameni, educatori pasionați care pot aduce inovarea în educație.

Proiectele Științescu 2.0 sunt în toi în perioada verii. Multe dintre ele se întâmplă chiar în centrul Sibiului, în spațiul destinat educației STEAM (Știintă, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică) pentru tineri – Științescu Hub. Dacă nu v-ați înscris copiii la niciun proiect încă, dați o fugă împreună pe Tribunei, nr. 17. Activități sunt multe și, pe undeva, se mai găsesc locuri sau inspirație de luat acasă, pentru orice fel de vizitatori.

Acolo veți putea cunoaște unii dintre educatorii și mentorii în proiectele Științescu. Îi distinge decizia de a se implica. Nu stau pe margine, criticând sistemul actual de învățământ. Pentru unii dintre copiii care participă la activități vor deveni adevărate modele, pentru alții, variantă identitară pentru comparație.

Acum câteva săptămâni, începeam șirul poveștilor despre educatorii proiectelor Fondului Științescu (citiți aici partea I). În continuare, continui, însă nu închei. În comunitatea sibiană, sunt mult mai mulți oameni faini decât am reușit să cunosc. Sunt sigură însă că despre ei se va mai auzi, se va mai scrie.

De Teia Brânză, Capital Cultural – citește AICI articolul complet și află cine este educatorul Științescu și care este motivația din spatele derulării proiectelor educaționale. În cea de-a doua parte, vei face cunoștință cu Andrei Avîrvarei și Andrei Diaconu (Clubul Micilor Electronisti), Radu Iamandi (SPARX), Aura și Olimpiu Roca (Magicscience).